Nyheter RSS för Nyheter

Pride-prydnader

Smycken i regnbågsfärger
2017-07-14

Rea på cykelkorgar

Upp till halva priset på cykelkorgar
2017-06-21

Payson


Fysisk butik i Malmö

Du hittar Green & grejerna hos Green Stories, Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö

Nyheter RSS för Nyheter

Pride-prydnader

Fair Trade handlar om respekt för mänskliga rättigheter. Det handlar om respekt för de människor som tillverkar de varor som vi konsumerar, och därför känns det extra fint att kunna erbjuda Fair Trade-producerade regnbågssmycken som kan bäras som en symbol för alla människors lika värde och respekt för mänskliga rättigheter även här på hemmaplan.

Här i butiken hittar du ringar, armband, halsband och nyckelringar med regnbågstema.

2017-07-14

Varor som nämns i nyheten

Pride 2017!
59 kr
Hjärta i glas
175 kr
Färgsprakande regnbågshalsband från Guatemala
295 kr
Hjärta i glas
175 kr
Handgjord i Guatemala
65 kr
Regnbågsväska
225 kr

Rea på cykelkorgar

Fram till och med den sista juni får du upp till 50% rabatt på cykelkorgar. Värdet av en cykelkorg ska inte underskattas, det blir så mycket skönare att kunna lägga prylar i en korg än att behöva ha en väska på ryggen när du cyklar.

Den rosa korgen från Vietnam kan du lätt ta av och bära med dig tex när du handlar mat på torget. Då är det dessutom lätt att skippa plastpåsar!

2017-06-21

Varor som nämns i nyheten

Fairtrade Challenge

11-13 maj är det World Fairtrade Challenge, när hela världen utmanas att fika rättvist så mycket det bara går.

Fredagen den 12 maj bjuder Green & grejerna på rättvis fika hos Green Stories på Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö. Vi har öppet kl 13-18. Välkommen till butiken för att smaska på hembakade godbitar som såklart både är Fairtrade och ekologiska.

2017-05-07

Green & grejerna i Ekoappen.se

Välkommen hit alla nya besökare som hittat Green & grejerna tack vare Ekoappen!

Ekoappen är en app som gör det lättare för dig att hitta företag som är inriktade på ekologiskt, miljösmart och/eller Fair Trade. Ladda gärna hem den så att du kan hitta miljöbra ställen var du än befinner dig i Sverige. Många av företagen ger dig ett bra erbjudande!

2017-04-25

Bolgakorgar tillbaka

Förra sommarens lansering för Fair Trade Shop med korgarna från TraidAid Integrated i Ghana var uppskattad.

Ni var många som suktade efter de blågröna bolgakorgarna, och nu finns de i lager igen! De är klimatsmart tillverkade av elefantgräs. TraidAid Integrated är medlem i World Fair Trade Organization. De samlar ca 1100 hantverkare som genom sitt arbete med korgtillverkning får en inkomst som ofta läggs på utbildning och sjukvård.

2017-04-07

Varor som nämns i nyheten

Korg av elefantgräs, från Ghana
480 kr

Internationella kvinnodagen 2017

Idag på Internationella kvinnodagen får du 20 % rabatt på varor från två olika producenter som båda drivs av kvinnor: Kazuri i Kenya och WomenCraft i Tanzania.

När du handlar varor från dessa producenter så stödjer du en verksamhet som ger kvinnor kraft och möjlighet att växa och att skapa sig ett värdigt liv. Ditt köp gör skillnad!

2017-03-08

Varor som nämns i nyheten

Stor brödkorg av bananblad och gräs
279 kr
Pärlor tillverkade och målade för hand
269 kr
Pärlor tillverkade och målade för hand
269 kr
Pärlor tillverkade och målade för hand
269 kr

Månadens producent!

Månadens producent är Selyn.

Selyn ligger på Sri Lanka och bildades 1991 av Sandra Wanduragala som ett svar på att kvinnor inom den lokala handvävnadskonsten hade svårt att få inkomster. Sandra tog då saken i egna händer och startade Selyn tillsammans med 15 andra kvinnor. Idag är de över 500 anställda, både kvinnor och män.

Selyns produkter är WFTO-märkta. Det innebär att Selyn ger alla sina anställda en rättvis betalning, är transparent och demokratiskt, samt tar miljömässigt ansvar. Alla produkter är helt giftfria.

Arbetarna på Selyn, med särskilt fokus på landsbygden, erbjuds utbildning i design, produktivitet, ledarskap och entreprenörskap.

Under hela februari får du 10 % rabatt på Selyns sortiment. Här hos Green & grejerna hittar du både leksaker och vackra sjalar från Selyn.

2017-02-01

Varor som nämns i nyheten

Fair Trade Shop-lansering!
349 kr
Fair Trade Shop-lansering!
349 kr
Fair Trade Shop-lansering!
349 kr
Möss med osthus
379 kr
Stor och kramgo!
279 kr
Favorit i världsbutikerna!
125 kr

Turqle Trading-kampanj

Nu i januari fokuserar vi Fair Trade Återförsäljare i hela landet extra mycket på Turqle Trading, och här i webbutiken får du 15% rabatt på deras produkter.

Turqle Trading är en paraply-organisation för Fair Trade som har funnits sedan 1977. Turqle Trading arbetar med flera hantverks-grupper, de flesta av dem ligger i Västra Kapprovinsen i sydvästra delen av Sydafrika. Ute i fabrikerna och verkstäderna är ca 500 personer anställda och huvudorganisationen Turqle Trading sysselsätter fyra personer.

Turqle Trading är garanterade Fair Trade av World Fair Trade Organization (WFTO) och deras livsmedelsprodukter är även certifierade av Fairtrade International och Fair for Life (IMO). Bortsett från den Fairtrade-premie som betalas ut till arbetarna, betalar Turqle 2,5% av priset för varje såld produkt till en Fair Trade fond. Dessa pengar används för utbildning av arbetarna och deras barn. Några av Turqles kunder bidrar också till Fair Trade fonden.

Produkterna importeras till Sverige av The House of Fair Trade.

2017-01-13

Varor som nämns i nyheten

Cape Treasure fisk- och skaldjurskrydda - kort datum!
( 42 kr )
10 kr
Med sjögräs
38 kr
Kryddstark sås från Sydafrika - kort datum!
( 69 kr )
45 kr
Kryddstark sås från Sydafrika - kort datum!
( 69 kr )
45 kr
Peppar från Sydafrika
59 kr
En smak av Nordafrika - Kort datum!
( 59 kr )
36 kr
Chili och peppar från Sydafrika
59 kr

Sänkt pris på jul-teer

Nu rensar vi ut julen och sänker priset på julteerna som är kvar. Passa på att handla ekologiskt och Fairtrade-certifierat te till ett riktigt bra pris.

2017-01-10

Varor som nämns i nyheten

Favoritapan tillbaka!

Äntligen har favoritaporna från Selyn kommit in igen.

Nu finns de i alla färger: röd, grön, gul, blå och lila. Passa på att köpa redan nu om du ska ha till julklapp, de är populära och går åt fort.

2016-11-18

Varor som nämns i nyheten

Favorit i världsbutikerna!
125 kr

Vackra nyheter från Sri Lanka

Selyn, som vi främst känner som tillverkare av alla fina mjuka leksaksdjur som favoritapan, levererar nu även vackra sjalar. Sjalarna är handvävda och är tillverkade i 100% bomull.

De är tunna och stora och blir sköna både virade runt halsen och draperade över axlarna.

Sjalarna finns i fyra härliga färgkonstellationer:

2016-11-13

Varor som nämns i nyheten

Fair Trade Shop-lansering!
349 kr
Fair Trade Shop-lansering!
349 kr
Fair Trade Shop-lansering!
349 kr
Fair Trade Shop-lansering!
349 kr

Hetta från Sydafrika

De poplulära presentflaskorna med heta droppar kommer från Ukuva iAfrica i Sydafrika. Produktionen av chilisåsen ger välbehövliga arbetstillfällen i Kapstaden, och de vackra utsmyckningarna av flaskorna görs av personer med fysiska och mentala funktionsnedsättningar.

Nu är äntligen Hot Drops rökt chili tillbaka i sortimentet!

2016-10-21

Varor som nämns i nyheten

Habanero chilisås från Sydafrika
69 kr

Nytt i butiken: Peppa

Nu finns äntligen Peppas fina baby-prylar hos Green & grejerna!

Peppa är en serie av handgjorda dockor som tillverkas enligt WFTO:s principer för Fair Trade i Indien. De är tillverkade i enlighet med ÖKO-Tex 100 standarden, är CE-märkta och endast giftfria färger används vid tillverkning.

De populära snuttedockorna Tino finns i 10 olika färger. Du hittar även skallror och dockan Rita Rabbit i sortimentet.

Perfekta presenter vid födsel och dop!

2016-09-18

Varor som nämns i nyheten

Peppa: Fair Trade och ekologisk
299 kr
Peppa: Fair Trade och ekologisk
115 kr
Peppa: Fair Trade och ekologisk
169 kr
Peppa: Fair Trade och ekologisk
169 kr

After Dinner Thins tillbaka

De är alldeles väldigt populära, After Dinner Ginger Thins och After Dinner Mint Thins från Divine. En Fairtrade-märkt fin presentask att ge bort till någon annan eller till dig själv. De finns ju bara under hösten och julsäsongen, så passa på att frossa nu när de har kommit in igen.

2016-09-06

Varor som nämns i nyheten

Handmålade halsband från Kazuri

Nu finns det några väl utvalda och unika halsband från Kazuri här i webbutiken!

Jag hade det stora nöjet att besöka Kazuri i Nairobi, och köpte med mig ett litet antal halsband hem. Alla pärlor är tillverkade och målade för hand och halsbanden är såklart också gjorda för hand. Kazuri är medlem i World Fair Trade Organization.

Kazuri är swahili och betyder small and beautiful. Kazuri startades på sjuttiotalet då grundaren Lady Susan Wood såg behovet för ensamstående mödrar att hitta försörjning. Nu ger Kazuri heltidsarbete åt ca 300 kvinnor och 350 kvinnor står på kö för att få börja arbeta här. Den unga kvinnan som visade mig runt sken upp med hela ansiktet när jag frågade henne vad det betyder att arbeta på Kazuri. "Det betyder allt", sa hon och berättade att hela hennes liv förändrats. Hon var ensamstående med en son på 5 år, och att veta att hon kan planera för deras framtid var mycket betydelsefullt. Hon kan också vara ett ekonomiskt stöd för sina syskon och hon sa att en lön i Kenya försörjer 3-4 personer.

Ett halsband från Kazuri är ett resultat av kvinnokraft och bidrar till en handel som gör gott.

2016-08-26

Varor som nämns i nyheten

Pärlor tillverkade och målade för hand
399 kr
Pärlor tillverkade och målade för hand
269 kr

Ny i sortimentet: Eguale Kokos

Nu finns en av årets Eguale-nyheter i sortimentet här i butiken: Eguale Kokos.

Eguale Kokos är Fairtrade-märkt och ekologiskt certifierad ljus choklad fylld med len och krämig kokostryffel, helt utan tillsatser. Chokladens råvaror hämtas bland annat hos kakaokooperativet El Ceibo i Bolivia. Hos Alter Trade i Filippinerna hämtas Mascobado, som är ett oraffinerat fullrörsocker. Mascobado görs av hela sockerröret vilket innebär att man även utvinner mineraler och spårämnen som annars går förlorade, samtidigt som man får ett socker av högsta kvalitet med smaktoner av kola och lakrits. Tillverkningen sker i en av de bästa chokladfabrikerna i Schweiz.

2016-07-17

Varor som nämns i nyheten

Bolgakorgar från Ghana

Du har väl inte missat vår fina serie av handvävda korgar från Bolgatanga i nordöstra Ghana?

TradeAid arbetar med totalt 45 grupper av vävare i regionen och närmare 1100 hantverkare. Grupperna består i allmänhet av både män och kvinnor, men majoriteten är kvinnor. Det finns flera hantverkscentrum dit de kan gå men många arbetar hemifrån. Då regionen till största del består av små egenhushåll är en stabil sidoinkomst viktig för att få en kontinuerlig förbättring av levnadsvillkoren.

Korgarna tillverkas av grässorten Veta Vera, även kallad elefantgräs, som är ett mycket slitstarkt och hållbart material. En traditionell rund korg tar ungefär tre dagar att slutföra.

2016-07-11

Varor som nämns i nyheten

Korg av elefantgräs, från Ghana
480 kr

Slavfri choklad

Tony's Chocolonely startade 2005 i Nederländerna, då grundaren Teun van de Keuken (Tony på engelska) var fast besluten att skapa en choklad som är 100 % slavfri. Han kände sig då ganska ensam om detta, därav namnet Tony's Chocolonely.

Chokladkakan ser inte ut som en vanlig chokladkaka utan har alldeles ojämna bitar, för att visa på hur orättvis dagens kakaoindustri är.

Kakan är en härligt rejäl sak på 180 gram och finns i 5 smaker här i webbutiken. De är alla Fairtrade-märkta.

2016-05-15

Varor som nämns i nyheten

Mjölkchoklad kakaohalt 32 %
42 kr
Mjölkchoklad med mandel och honung
42 kr

World Fair Trade Day

World Fair Trade Day firas alltid andra lördagen i maj, över hela världen. Vi hyllar Fair Trade som ett bidrag i kampen mot fattigdom, mot exploatering och mot klimatförändringar som alla drabbar några av världens fattigaste befolkningar.

Green & grejerna fixar Fair Trade-kalas hos Green Stories Malmö lördagen den 14 maj och bjuder på rättvist te/kaffe & kladdkaka. Du får också tillfälle att provsmaka både god choklad och populära kryddsmaker från Sydafrika, inklusive den nya ek-rökta olivoljan. Dessutom får du 15 % rabatt på hela Fair Trade Shop-utbudet.

När du väljer att handla Fair Trade är du med om att göra världen lite mer rättvis. Välkommen att fira World Fair Trade Day med oss och bli en "agent for change"!

Du hittar Green Stories på Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö. Vi har öppet extra länge, kl 12-16, den här lördagen.

Och för dig som inte bor i närheten av Malmö - det kommer nog att dyka upp något bra erbjudande i webbutiken den dagen!

2016-05-01

Fashion Revolution Week

Den 18-24 april är det Fashion Revolution Week, ett initiativ som kom till efter den förfärliga olyckan på Rana Plaza i Bangladesh den 24:e april för tre år sedan. Tidigare år har Fashion Revolution Day uppmärksammats den 24:e april, och i år är det utökat till en hel vecka.

Fashion Revolution uppmanar oss att ställa frågan #whomademyclothes när vi handlar kläder? Vem har skördat bomullen, vem har spunnit tråden, vem har klippt till tyget, vem har sytt plagget? Vem tar ansvar för hela produktionskedjan och vem vinner på att plagget köps?

Fair Trade Återförsäljarna publicerade igår en debattartikel, Textilindustrin måste inte fungera såhär, på Svenska Dagbladet där Fair Trade lyfts upp som ett exempel på hur vi kan göra textilindustrin till en bättre arbetsplats för många människor i fattigare länder.

Här i butiken hittar du textila produkter tillverkade under goda arbetsförhållanden:

2016-04-23

Varor som nämns i nyheten

Sjal i tunn bomull
249 kr
Sjal i bomull
149 kr
Mjukdjur från Sri Lanka
145 kr

Sydafrikakväll på Green Stories

Onsdagen den 24:e februari kl 18 är du välkommen till Green Stories på Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö!

Efter min resa i Sydafrika kommer jag att berätta om historierna bakom varorna som jag säljer och hur Fair Trade förändrar livsvillkoren för en del av Sydafrikas lågavlönade befolkning. Du får möta Letwine som rensar habaneron och spökchilin till Ukuva iAfricas heta såser, Mario som kämpar mot stigmatiseringen som lantarbetare möter och Gerrie the tea maker som tagit över sin fars rooibosfarm långt ute i den torra glesbygden.

Under kvällen ser vi foton från produktion och tillverkning, och beundrar vackert och unikt hantverk som följde med hem från resan. Det bjuds på smakprov av någon het chili-historia och av ekologiskt rooibos. Dessutom får du får 10 % rabatt på alla varor från Sydafrika under kvällen!

Tid: 18:00. Ca en halvtimmes prat med tid för frågor och funderingar, och därefter provsmakning och shopping.
Pris: Gratis! Så ta gärna med dig en kompis eller två.

2016-02-17

Varor som nämns i nyheten

Habanero chilisås från Sydafrika
69 kr
Ekologiskt och Fairtrade-märkt
65 kr

Eko-läder

Nu finns det en ny serie väskor i det fina miljövänligt garvade lädret från Craft Resource Center. En välsydd väska som rymmer ett A4-block eller andra större saker, samt två plånböcker.

Färgen är gråblå med röda detaljer till.

2016-02-12

Varor som nämns i nyheten

Mera godsaker på gång!

En beställning från the House of Fair Trade är på väg. Det betyder påfyllning av kaffe och de omtyckta och HETA såserna från Ukuva iAfrica. Det är många som är beredda att utmana sig med de heta dropparna i smakerna citron och rökt habanero. Prova du med, fler finns i butiken i nästa vecka.

Handkräm och läppbalsam från Fair Squared är också på ingång.

2016-01-13

Varor som nämns i nyheten

Green Stories i Malmö

Du vet väl att Green & grejerna även finns som fysisk butik i Malmö numera? I butikskollektivet Green Stories samsas 10 olika företagare som på sitt sätt har fokus på hållbar konsumtion.

Du hittar det mesta av vårt sortiment här i webbutiken hos Green Stories som ligger på Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö. Just nu julstängt, och öppet igen den 7 januari.

2015-12-30

Julmarknad i Sankt Gertrud

Lördag och söndag 12-13 december är det stämningsfull julmarknad i kvarteret Sankt Getrud i Malmö. Green & grejerna är med båda dagarna.

Du hittar marknaden på Östergatan 7B. Öppet 10-16. Fri entré.

Välkommen!

2015-12-09

Rättvisa kondomer

Fair Squared tillverkar kondomer av rättvist handlad gummi från Indien. 
En etisk kondom så att vi kan älska med väldigt gott samvete!

2015-12-02

Varor som nämns i nyheten

Etiska kondomer av Fair Trade-gummi
95 kr

Jul på Slottet 2015

Söndag den 29 november, första advent, så är det återigen traditionesnlig julmarknad på Malmö museer. Museet har renoverats under ett par år, så det är med glädje som vi återkommer till marknadsplatsen nere i källaren på Malmöhus Slott. Green & grejerna är på plats och säljer choklad, te, julpynt, tvålar och annat fint som passar bra i julklapparna.

Det är fri entré och aktiviteter för barnen, så kom många!

Öppet 10-17.

Välkomna!

2015-11-26

Mangon är tillbaka!

Nu är den supergoda och populära mango Carabau tillbaka i butiken igen. Som vanligt rekommenderas du att köpa ett gäng påsar på en gång, för har du väl öppnat en förpackning så tar den snabbt slut.

Andra godingar som också är tillbaka är ekologisk mangochutney, ekologiska chokladdoppade kaffebönor och kaffelikörkulör.

2015-11-16

Varor som nämns i nyheten

Ukuva iAfrica

Nästa vecka fylls det på i butiken med nya såser från Ukuva iAfrica. Heta, rökta och kryddiga såser som är perfekta att ge bort i present till den som gillar mat med sting. Flaskorna är som vanligt fint smyckade med pärlor.

Även den populära harissa-kryddan är på ingång.

Ukuva iAfrica finns redan nu i webbutiken:

2015-11-04

Varor som nämns i nyheten

Chili och peppar från Sydafrika
59 kr
Peppar från Sydafrika
59 kr

Fars Dag 8 november

Söndag den 8 november 2015 firar vi Fars Dag!

Här hos Gren & grejerna hittar du den perfekta presenten till din pappa: något som gör din pappa glad och som samtidigt bidrar till social, ekonomisk och miljömässig utveckling. Dessutom kommer det att kännas bra för dig med att få vara en länk i detta, så sätt igång att handla!

Har du en pappa som tycker om matlagning eller gillar han mest att äta gott? Behöver han något värmande om halsen? Kanske funkar någon av dessa varor:

2015-11-01

Varor som nämns i nyheten

Akaciaträ
129 kr
Akaciaträ
109 kr
En smak av Nordafrika - Kort datum!
( 59 kr )
36 kr
Chili och peppar från Sydafrika
59 kr
Fair & Square
359 kr
Hantverk från Guatemala
525 kr

Fairtrade Challenge

Torsdagen den 15 oktober är det dags för Fairtrade Challenge, årets stora fikadag. Fikadagen firas och uppmärksammas för sjunde året i rad med ambitionen att få så många som möjligt att fika Fairtrade-märkt på en och samma dag. 2014 fikade hela 650 000 personer rättvist här i Sverige!

Du har väl beställt hem det du behöver för din fikapaus? Snabba dig på annars att göra en beställning här i butiken.

Läs mer på www.fairtradechallenge.se

2015-10-10

Ekoreko-marknad 17 oktober

Lördagen den 17 oktober blir det ekoreko-marknad i Malmö. Det är GO!Malmö (Green Options Malmö) som ordnar en marknad för att göra det ännu lättare för dig som konsument att göra hållbara val.

Green och grejerna är såklart på plats med varor tillverkade enligt internationella principer för Fair Trade.

Marknaden hittar du på Södra Förstadsgatan 21 (i f.d. Matas butik på gågatan) kl 10-15.

Välkommen!

2015-10-08

GO! Malmö

  • Tillsammans gör vi skillnad!
  • Nu startar kampanjen GO! Malmö där vi är med och synliggör vårt hållbara utbud tillsammans med resten av Malmös cityhandel.

Malmö Stad vill med kampanjen göra det lätt för Malmöbor att göra schyssta val.

2015-09-28

Nu kan du betala med Swish!

Nu kan du välja Swish som betalningsalternativ här i webbutiken.

Swish är en mobil betaltjänst som används mellan privatpersoner och från privatpersoner till anslutna företag, föreningar och organisationer. Privatpersoner som ansluter sig till Swish kopplar sitt mobilnummer till sitt bankkonto. De kan då skicka och ta emot pengar genom Swish, samt betala till anslutna företag, föreningar och organisationer. Anslutna företag, föreningar och organisationer får ett unikt Swish-nummer som privatpersoner kan swisha till, och kan därmed erbjuda ett betalsätt där de får in betalningen direkt på sitt bankkonto.

Vårt Swish-nummer är 123 319 90 15.

Läs mer om vad som gäller under Köpvillkor.

2015-09-21

Snart kommer något nytt!

Nu har vi fyllt på med nya spännande teer från Les Jardins de Gaïa. Det nya kaffet från Café Direct var så populärt så det tog slut innan det kom hit. Förhoppningsvis dyker det upp här nästa vecka.

Teerna och kaffet är Fairtrade-märkt och ekologiskt allihop.

Dessutom dyker en del andra nyheter upp, så hälsa på här i butiken snart igen!

2015-09-19

Varor som nämns i nyheten

Ekologiskt och Fairtrade-märkt
46 kr
Ekologiskt och Fairtrade-märkt
65 kr

Nytt från Fair Monkey

Fair Monkey har ett nära samarbete med sina producenter runt om i världen. När den stora jordbävningen drabbade Nepal i april tidigare i år, drabbades också Fair Trade-producenter. Genom att fortsätta handla med dem, hjälper vi ett folk som verkligen behöver ekonomiskt stöd för att kunna bygga upp en vardag igen.

Nu finns de populära underläggen i ull i tre nya färger: Magnolia, Dimma och Natur. Underläggen är tillverkade för hand och det fina med ull är ju att det är en förnyelsebar råvara. Köp ett, köp två, köp tre!

2015-08-18

Varor som nämns i nyheten

Handtovade ullbollar från Nepal
195 kr
Handtovade ullbollar från Nepal
195 kr

Passa på att handla!

Från och med den 1 juli 2015 ändrar vi lite i fraktkostnaderna, på det viset att det kommer att vara fri frakt när du handlar för mer än 600 kr. Idag gäller fri frakt när du handlar för mer än 500 kr. Fraktkostnaden för beställningar under 600 kr kommer att ligga kvar på 49 kr.

Och kom ihåg: om du bor i Malmö så finns alternativet att själv, utan fraktkostnad, hämta ut dina varor hos Butiken i Malmö AB som vi samarbetar med. Deras butik ligger på Regementsgatan 33 i Malmö.

2015-06-16

Mitt MARKNAD

Lördagen den 13 juni är det dags för Mitt MARKNAD med tema kläder, textil och smycken på Mitt MÖLLAN som du hittar på Claesgatan 8 i Malmö. Lokala designers och ägardrivna butiker stället ut.

Öppet kl 11-16. Hos Green & grejerna kommer du att hitta smycken, sjalar, väskor och lite annat smått och gott som självklart är Fair Trade.

Välkommen!

 

2015-06-05

Vilt te!

I vissa delar av Sydostasien finns orörd, eller i alla fall oskövlad, regnskog kvar och där växer tebuskar, Camellia Sinensis, vilt. Buskar som funnits sedan urminnes tider och som inte har blivit sådda och ompysslade utan som helt för sig själva levererar teblad. Bladen skördas av ursprungsbefolkningar, som genom att kunna sälja tebladen vidare får möjlighet till en inkomst. När tebladen blir värdefulla för en internationell marknad blir det dessutom mer värdefullt att behålla skogen intakt istället för att skövla den. Det här teet som du hittar i butiken, och som produceras av les Jardins de Gaïa, plockas av Dao-folket.wpid-20150530_132210.jpg

I te från vilda buskar finns en högre halt av de hälsosamma flavonoiderna, jämfört med te från te-plantager. Lien Son är ekologiskt och Fairtrade-märkt.

2015-05-30

Varor som nämns i nyheten

World Fair Trade Day

Runt om i hela världen firas World Fair Trade Day lördagen den 9 maj, och i år säger vi: gör skillnad som konsument!

Genom att välja en produkt som kommer från en World Fair Trade Organization-medlem bidrar du till att producenten får rättvist betalt. Varje gång du väljer en Fair Trade-produkt bidrar du till jämställdhet och demokrati. Ditt val kan göra en stor skillnad!

2015-05-02

Mitt Möllan vårmarknad

Helgen 11-12 april är det dags för Mitt Möllans vårmarknad, två dagars marknad med tema mat - från råvaror via kök till måltid. "Mitt Möllans marknader bjuder varje gång på smakprov från stadens ägardrivna butiker samt möjligheten att handla hos småskaliga producenter främst baserade i Malmö."

Fair Trade Shop Green & grejerna är med på marknaden och säljer rättvisa att både smaka på och duka med!

Du hittar marknaden på Claesgatan 8 i Malmö, öppet kl 11-16 båda dagarna.

Välkommen!

2015-03-30

Avhämtning hos Butiken i Malmö

Tack var ett nytt samarbete med Butiken i Malmö så finns det nu möjlighet för dig som bor i Malmö med omnejd att hämta ut beställningar utan kostnad.

När du kommer till kundvagnen så kan du under rubriken Valt fraktsätt välja Uthämtning. Du betalar som vanligt med bankkort eller förskott, och sedan får du ett mail när dina varor finns att hämta ut! Hur smidigt som helst och perfekt för dig som blir sugen på lite choklad eller kryddor men inte vill betala för frakten.

Butiken i Malmö hittar du på Regementsgatan 33. Öppettider vardagar 11-18 och lördagar 11-14.

2015-03-17

Internationella kvinnodagen

I samband med Internationella kvinnodagen som uppmärksammas den 8 mars varje år, så får du 20 % rabatt på alla smycken från uSisi Designs. Skriv in koden 8MARS i rutan för kampanjkod när du kommer till kundvagnen så dras rabatten.

 uSisi, som betyder "systrar" på Zulu, är ett projekt i Sydafrika som möjliggör för kvinnor att få en extra inkomst och därmed kunna betala sina barns skolgång och se till att ha mat på bordet.

Här ser du några av alla smycken, du hittar fler här!

2015-03-06

Varor som nämns i nyheten

uSisi Designs
( 249 kr )
212 kr

Påskfåglar

Söta små fåglar till påskriset! Köp 4 och betala för 3 - gäller t.o.m. annandag påsk.

2015-03-01

Varor som nämns i nyheten

Liten fågel för påskriset
39 kr
Söt liten fågel i tyg
39 kr

En av de 60 grönaste bloggarna

Greenmatch.se har listat 2014 års grönaste bloggar och radat upp hela 60 stycken bloggar. Gemensamt för bloggarna är att GreenMatch anser att "dessa organisationer, företag och bloggare genom sina hemsidor bidrar till upplysning, ökad information och god debatt för en grön utveckling av vår planet."60 Grönaste Bloggarna 2014

Glädjande nog finns Green & bloggen med där med motiveringen:

Green och grejerna inspirerar till en hållbar konsumtion och vardagliga val som leder till en mer rättvis värld. Med ett geniunt intresse för återvinning och globalt välmående skriver Gunilla om tankar kring inköp, konsumtion och miljömedvetenhet. Från bloggen kan du komma vidare till Gunillas webbshop som enbart säljer Fairtrade-märkta produkter.

(Nu är visserligen inte alla produkter Fairtrade-märkta, en hel del är ju producerade enligt WFTO:s principer för Fair Trade, men det hakar vi inte upp oss på här!)

 

 
2015-01-29

Sänkt pris

Nu har priset sänkts på flera varor, en del med upp till halva priset! Du hittar dem i en liten fyndhörna till vänster. 

Sänkta priser på bl.a. sjalar i bomull från Fair Monkey, hjärtan i täljsten i olika färger och flera börsar.

2015-01-02

Varor som nämns i nyheten

GOOD JUL

Good Jul är en gammal favorit i Malmö! Malmö stad har i flera år ordnat en julmarknad med Fair Trade, ekologiskt, återvunnet och återbrukat som tema. Fair Trade Shop Green & grejerna såklart på plats!

I år håller vi till på Lilla Torg i Malmö, lördag + söndag 20-21 december kl 10-18.

Om det är någon särskild vara från butiken som du vill att jag ska ta med så kan du maila mig på gunilla@fairtradeshop.se!

Välkommen!

2014-12-18

Julmarknad Sankt Gertrud

Julmarknad Sankt Gertrud 2014

Helgen 13-14 december är Green & grejerna med på Julmarknaden på mysiga Sankt Gertrud i Malmö! Marknaden har en hantverks- och designinriktning och bjuder in till många bra julklappsinköp!

Öppet 10-16 båda dagarna.

Väkommen!

2014-12-09

Ekologiskt garvat läder

Äntligen är den här - nya Fair Trade Shop-kollektionen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kollektionen består av exklusiva och välgjorda väskor i ekologiskt garvat läder, en brun serie med det lilla trädet som växer när produktionen är snäll mot miljön, och en röd serie med vackert mönster i relief.

2014-12-02

Varor som nämns i nyheten

Köp 3 betala för 2!

Fram till och med lördag den 29 november så kan du köpa tre ullunderlägg men du behöver bara betala för två!

Underläggen är tillverkad för hand av Friends Handicraft i Nepal.

2014-11-22

Varor som nämns i nyheten

Jul i Kvarnbyn 2014

I år kommer Fair Trade Shop Green & grejerna att vara med på Jul i Kvarnbyn för första gången! Jul i Kvarnbyn betyder julstämning bredvid forsen vid Mölndals kråka helgen vid andra advent, 6-7 december. Här kommer du att hitta unika julklappar från designers och hantverkare. Förutom julmarknad kommer det att vara pysselverkstad, fika, musik, konserter, paketinslagning, rimstuga och öppna museer.

Marknaden är öppen 11-16 båda dagarna och det är gratis inträde!

Hos Green & grejerna kan du handla med både kontanter och kort.

Läs mer på www.julikvarnbyn.se

 

2014-11-16

Nytt i butiken den här veckan

Den här veckan packas det upp nya varor från både Fair Monkey och North & South. Du kan se fram emot stora sköna sjalar i ekologisk bomull, prickiga ullunderlägg och kitschiga halsband med Frida Kahlo i Fair Monkeys leverans.

North & South fyller på i skafferiet: rostade och saltade cashewnötter behöver man alltid mer av, och små presentpåsar för jul med choklad- och kaffegodis.

Snart syns allt i butiken!

2014-11-11

Nytt betalningssätt

Nu finns det ytterligare ett sätt att betala på här i webbutiken!

Nu kan du välja att betala med faktura, mot en avgift på 29 kr. Det är i samarbete med Payson som fakturabetalning erbjuds, och det betyder att du får ett mail från Payson med din faktura när dina varor skickas iväg från Green & grejerna.

2014-11-04

Nytt i tekoppen

One Acre Tea är teer som produceras av småskaliga teodlare, de odlas just på en yta av en acre. CaféDirect köper in te av dessa teodlare och erbjuder nu te i påse från Kenya och från Uganda. Självklart är de Fairtrade-märkta!

Varje ask innehåller 50 påsar så det räcker till många frukostar!

2014-10-16

Varor som nämns i nyheten

Nya Divine-smaker

Nu finns de äntligen i butiken: säsongens två nya smaker från Divine! Mjölkchoklad (kakaohalt 38%) med bitar av äpple och kanelkryddad knäck eller mörk choklad (kakaohalt 70%) med bitar av päron och ingefära.

Passa på att handla för de här smakerna finns troligtvis bara fram till jul!

2014-10-07

Varor som nämns i nyheten

Lyckoklöver tillbaka!

Populära armbanden och halsbanden Lyckoklöver är tillbaka i sortimentet igen! De är tillverkade i Guatemala och importeras av Fair Monkey.

2014-09-23

Varor som nämns i nyheten

Vackert armband i gröna toner med lila inslag Pärlor i olika storlekar och material: plast, glas, sten o...
179 kr

Livets träd tillbaka

Halsbandet Livets träd, som är tillverkat av blått eller transparent återvunnet glas, var mycket populära i vårens kollektion hos Fair Trade Shop. Nu har några extra exemplar kommit hit till webbutiken, så passa på att handla om du inte hann med när de kom förra gången!

2014-09-07

Varor som nämns i nyheten

Fair Trade Forum i Jönköping

Fair Trade Forum är en årlig samlingspunkt för alla som är engagerade i Fair Trade. Du som privatperson och konsument, eller du som i ditt arbete vill föra in etiska frågor eller du som importerar eller säljer Fair Trade-varor - alla är ni välkomna till Jönköping.

Fair Trade Återförsäljarna (som Green & grejerna är medlem i) kommer att vara på plats för att berätta lite om utbildningsmöjligheter i Sverige inom Fair Trade och om en kommande ny märknign!

Program finns snart att hitta på www.fairtradeforum.se

2014-09-06

Malmöfestivalen 16/8

Fair Trade och ekologisk marknad på Malmöfestivalen och Green & grejerna kommer såklart att vara med!

Marknaden hittar du från kl 11 lördagen den 16 augusti på Baltzarsgatan i Malmö. Välkommen!

2014-08-10

Ett stöd för Palestina

I en tid när vi dagligen hör om förlorade människoliv och barns utsatthet i Gaza, så kan det kännas än mer meningsfullt att handla Fair Trade-varor från Palestina. The House of Fair Trade och Sackeus handlar direkt med små producentorganisationer, vilket gör att dina köp ger möjligheter för en marginaliserad befolkning att kunna försörja sig.

2014-08-04

Varor som nämns i nyheten

Eguale mörk choklad

Eguales rena mörka choklad, som är oemotståndlig, finns i lager igen! KRAV-märkt och Fairtrade-märkt och helt utan tillsatser. Gör som de flesta kunderna, köp några stycken på en gång, eftersom du kommer att vilja ha fler.

2014-08-03

Varor som nämns i nyheten

Ekologisk och Fairtrade
42 kr

Drick ditt eget iste!

På sommaren är det så väldigt gott och svalkande att brygga sitt eget iste. Jag brukar kallbrygga vanligt svart te, eller grönt jasminte, i en glaskanna.

Det smakar gott och ser så vackert ut i en tillbringare av glas.

Nu finns tillbringaren Shanti i lager igen, utmärkt för ditt iste! Den är tillverkad för hand av återvunnet glas, kostar 149 kr.

2014-07-25

Varor som nämns i nyheten

Ekologiska bananchips

 

 

Bananchips av matbananer, eller plantain som de också heter, i små snackspåsar!

Chipsen är ekologiskt certifierade och Fairtrade-märkta. Matbananerna odlas i Amazonas i Ecuador.

Endast 19 kr för en påse rättvisa.

2014-07-24

Varor som nämns i nyheten

Mango på väg!

Snart är den torkade mangon tillbaka i sortimentet! Det blir påfyllning av både Amelia, den syrliga varianten, och Brooks, som är lite sötare.

Cashewnötterna är vildväxande och bra mycket större än de du hittar annars i butikerna. Rostade och saltade och väldigt goda.

Mango och nötter kommer från North & South Fair Trade som handlar direkt av producenterna.

2014-06-10

Streetwires till studenten!

Den här veckan kan du köpa de fina skålarna från Streetwires för endast 295 kr! Skålarna är tillverkade för hand och består av oändligt många små pärlor - unikt konsthantverk. Till studenten eller bröllopet!

Du hittar dem under Kampanjvaror eller Till hemmet.

Sänkt pris t.o.m. 8 juni eller så långt lagret räcker.

2014-05-30

Var är chokladen?

Jo, det ser allt lite tomt ut i chokladhyllan, men var lugn! Nu i veckan kommer en ny beställning att göras så att Divine-sortimentet återfår sin normala storlek igen!

2014-05-11

Green & grejerna på Sloppis

Sloppis betyder loppis i Slottsstaden i Malmö!

Det har varit MASSOR med folk vid de två tidigare tillfällena och vi hoppas på lika bra uppslutning den här gången. Mellan kl 9 och 14 finns det stora möjligheter att fynda under trädkronorna längs Regementsgatan och på olika gårdsloppisar.

Green & grejerna kommer att finnas med på en hörna: du hittar butiken vid gräsmattan vid Regementsgatan 33a, där det kommer att vara ett helt gäng med loppisbord och så ett Fair Trade-bord! Varor som varit med ett tag säljs ut till ett bra pris, men det finns såklart med lite nya varor också. Hör av dig om du vill att jag ska ta med något särskilt från butiken, så gör jag det!

Det går fint att betala både med kontanter och med kort.

Läs mer om Sloppisen på deras Facebooksida!

Välkomna!

2014-04-21

World Fair Trade Day

 

WFTD firas för att uppmärksamma Fair Trade, som ett viktigt steg på vägen mot en mer rättvis värld.

I år är temat Fair Trade People, och det är ju både producenterna och vi konsumenter. Vi firar alltså oss själva! Läs mer på www.wfto.com

2014-04-19

Glad Påsk!

Vid alla beställningar på minst 350 kr så skickar jag med en 100-grams chokladkaka av Divines senaste smak: mörk choklad med mango och kokos!

Gäller under vecka 16.

2014-04-14

Fair Trade Shop fyller 2 år

Måndagen den 10 mars fyller vi 2 år i Fair Trade Shop. Här hos Green & grejerna firar vi det hela veckan! Skriv in FÖDELSEDAG i rutan för kampanjkod när du kommer till kassan så får du 10% rabatt på allt i butiken utom livsmedel. (Klicka på räkna om efter att du har skrivit in koden, så syns rabatten)

2014-03-10

Kaffe på väg - igen!

De fina förpackningarna från Café Direct sålde snabbt slut. Nu är de på väg igen, och den här gången med ytterligare en smak. De kommer att finnas i sorterna Machu Picchu, Costa RIca och Kilmanjaro.

Perfekt present att ha med sig, kanske tillsammans med en Fairtrade-choklad!

2014-03-02

Oxfams lilla chokladbit

Nu har jag beställt choklad från Sackeus, och den här gången kommer jag även att få in den lilla goda chokladen från Oxfam. Den är mörk, fast i en lite lagom mörk dos. Kakaohalten är 48 % och den är ljuvligt god!

I leveransen kommer det även att finnas med ätbara hjärtan, till Alla Hjärtans Dag!

2014-01-28

Sugen på kaffe?

Nu i veckan får jag en leverans från the House of Fair Trade och då får jag hem nytt kaffe. Det populära kaffet från Machu Picchu kommer igen, och så en nykomling från samma serie, kaffe från Costa Rica!

Den vilda rooibosen dyker också upp! Vanligtvis är rooibosen du köper odlad men den här är skördad från vildväxande. Helt utan smaktillsatser.

2014-01-13

Lugn, bara lugn!

Manumit Fair Trade i England importerar Fair Trade-accessoarer från hela världen. I nästa vecka får jag in råsidensjalar, armband i mangoträ, halsband med många tunna trådar med pärlor i dämpade färger och i längre varianter. Rosa, grå och blå färgskala hittar du i många av smyckena. Söta polka dot-börsar i siden är på gång också!

 

 

2014-01-05

Leksaker från North & South

North & South Fair Trade importerar själva direkt från små producenter. De här leksakerna är tillverkad för hand i fattigare byar på Sri Lankas landsbygd. Träet kommer aldrig från urskog eller av ädelträ, utan från odlade områden. Färgerna är miljövänliga och godkända enligt EU:s regler för leksaker.

Just nu kan du välja mellan drakar och ankor som dragdjur i fina klara färger!

 

2013-12-21

Good Jul

Good Jul!

Nu till helgen är det dags för årets Good Jul. Sedan flera år tillbaka anordnar Mamö Stad en julmarknad för hållbar julklappar. Fair Trade, ekologiskt, vintage, återvunnet, återbrukat - allt får vara med!

Jag är med såklart med min butik och vi finns i det stora tältet på Gustav Adolfs Torg mellan kl 11 och 18 både lördag och söndag 14-15 december.

Välkomna!

2013-12-12

Ännu mera jul

I dagarna får jag in mer av julen! Från CORR - the Jute Works i Bangladesh får vi ett kärt återseende: den långa juteduken som funkar lika bra som karottunderlägg. Den är juligt röd och passar perfekt i december. Även en mindre variant kommer in, också den i rött.

Annat juligt är små fina jute-stjärnor i blandade färger som gör sig fint i granen eller som dekoration på en inlsagen julklapp, och så ännu en variant av änglar i ståltråd!

 

 

2013-12-04

Jul på Slottet

I år, precis som tidigare år, är det Jul på Slottet här i Malmö!

Malmö museer bjuder in till julmarknad och julfirande med aktiviteter för barn, söndagen den 1 december 2013 kl 10-17. Läs mer om programmet här.

Fri entré!

I år hittar du marknaden inne på Tekniska museet och Green & grejerna är med såklart!

2013-11-27

After Dinner Mint Thins

Divines väldigt populära After Dinner Mint Thins finns nu i butiken! Jag har sedan tidigare After Dinner Ginger Thins, men för After Eight-älskarna finns nu också den rättvisa varianten. Mintkakorna är lite kraftigare än den mer kända mintklassikern, och det ingår 20 kakor i en förpackning.

Du hittar dem här!

2013-11-22

Fars Dag 10 november

Söndagen den 10 november 2013 är det Fars Dag!

I min Fair Trade Shop är det lätt att hitta smycken och accessoarer till Mor, men det finns rättvisa presenter även till män som t ex de nya bambuhalsdukarna från Fair Monkey (dem hittar du under sjalar och ponchos).

Te, torkad frukt, choklad och kryddor passar de flesta, det är bara upp till dig att bestämma vilken sort och hur mycket!

 

2013-10-28

Påfyllning från Selyn!

Äntligen har en båt lastad med mjukdjur från Sri Lanka kommit till the House of Fair Trade i Göteborg, så att jag har kunnat beställa hem fler mjuka leksaker.

En liten häst och en liten ren med färgglada hovar och öron är några av nykomlingarna. Apflickan med den lysande gula klänningen är kompis med djuren från savannen som jag har haft i butiken tidigare.

De knubbiga hundarna och grisarna har redan gjort stor succé! Skynda dig att beställa innan de tar slut!

Selyns leksaker hittar du här!

 

 

2013-10-27

Nu kostar det mindre att dricka te!

Hejdå fattigdom!

Det är namnet på Fairtrade Sveriges höstkampanj under tiden 7-20 oktober. Kampanjpriser på Fairtrade, 20% rabatt, hittar du på det svarta Eguale-teet med Earl Grey i påsar, och på rooibos i lösvikt med tropisk smak.

Koppar och en liten tekanna i keramik från Vietnam är prissänkt med 60%!

Klicka här så kommer du till kampanjvarorna.

 

Gunilla Gren
2013-10-06

Nyheter på väg!

En leverans från the House of Fair Trade är på väg med alla nya smakar i Divine-sortimentet: fina presentförpackningar med mandel/cashew/paranöt doppade i mörk choklad och bär doppade i vit choklad, 100-grams chokladkakor med pepparkakssmak och mörk choklad med tranbär och hasselnötter.

Välbehövligt när höstmörkret närmar sig!

Gunilla Green
2013-09-17

Sveriges schysstaste butik?

Hos Fairtrade Sverige kan du nominera den butik som du tycker är schysstast i Sverige! Det handlar om en butik som t ex är engagerad i Fairtrade, har bra erbjudande på Fairtrade-varor, är med i kampanjen Fairtrade Fokus.

Läs mer på Fairtrade.se där du också hittar formuläret för att nominera!

Gunilla Green
2013-09-14

Smycken från Fair Monkey

Fair Monkey har fått in en hel massa nya smycken i sprakande färger! Jag har beställt några från Luz Design i Guatemala, och det är verkligen små konstverk av pärlor, fulla av liv!

Nytt hos Fair Monkey är smycken från Usisi, ett företag i Sydafrika som tillverkar smycken för hand av telefonkablar. Från dem kommer några halsban och armband i rosa, blå och beige toner!

Gunilla Green
2013-09-03

Nya smaker från Les Jardins de Gaïa

The House of Fair Trade köper in de fantastiska teerna från Les Jardins de Gaïa i Frankrike. De erbjuder ett STORT sortiment av smaksatta teer: svarta, grönar och röda, allt ekologiskt.

Nya smaker som jag har tagit in är Mango Mambo, ett grönt te med mango och citrus, och ett rött med jordgubb och vanilj. Både kommer i en burk med snyggt tryck utanpå och ett praktiskt plastlock inuti!

Teerna hittar du här.

 

 

Gunilla Green
2013-08-19

Trädgårdsgillet i Landskrona

16-18 augusti är det grön fest i Landskrona, då Trädgårdsgillet går av stapeln. Det 10-årsjubilerande evenemanget bjuder på flytande trädgårdar, föredrag, musik, koloniutställning och så en marknad, och det är här jag kommer in i bilden!

Lördag 17:e augusti kl 10-16 äger Trädgårdsmarknaden rum. Du hittar marknaden vid Landskrona konsthall och inne på området vid Landskrona Citadell. Fair Trade Shop Green & grejerna kommer att finnas på plats och sälja korgar, krukor och pynt som är fint att ha på balkong eller altan. Jag tar såklart även med mig lite annat smått och gott som det kanske inte är så mycket trädgård över, men desto mer Fair Trade och ekologiskt över! Trädgårdsgillet är miljödiplomerat sedan 2011 och gläds åt miljösnälla varor.

Välkommen att leta upp mig på marknaden!

Läs mer om Trädgårdsgillet i Landskrona här.

Gunilla Green
2013-07-17

Gult guld i Camino

Gult guld från Malawi

I senaste numret av Camino kan du läsa om all världens kryddor och smaker som kan hitta hem till ditt kök. Här i Fair Trade Shop hittar du finfina såsen Malawi Gold, smakrik sås gjord på originalrecept från Sydafrikas landsbygd. Dessutom med uppiggande pärlor på toppen av flaskan!

Gunilla Green
2013-07-01

Gobitarna är tillbaka!

Den gick åt så att det visslade om det, Divines nya smak toffee & sesalt! Helt fantastiskt god så den bör du verkligen prova nu när den finns i lager igen.

Divine vit choklad med jordgubbscrisp är det självklara chokladalternativet så här under sommarmånaderna. Beställ en extra när du ändå är igång!

Gunilla Green
2013-06-15

Hej mango!

North & South vill lära oss mangons värld. Precis som det finns en massa sorters äpplen och jordgubbar så finns det många olika mangosorter. Nu kan du välja mellan två sorters torkad mango: Amelia och Brooks. Amelia är syrlig och skönt seg att tugga på och Brooks är sötare och mer sockrig.

Nytt i butiken är också marmeladkonfekt gjord på mangopuré! 25 fina små kuber i en liten ask.

Den torkade mangon kommer från Burkina Faso och konfekten kommer från Filippinerna.

Gunilla Green
2013-06-08

Mors dag

Kom i håg Mors Dag i god tid!

Här i butiken har jag just fått in vackra smycken från Fair Monkey. Holländsk design i samarbete med kvinnor i Guatemala blir till fina smycken som Lyckoklöver och Rockabilly!

Fairtrade-märkt choklad är ju alltid en nödvändighet i livet och passar självklart även till Mors Dag.

Om du tycker att det här med att köpa dyra presenter är överskattat så räcker det ju med en liten worry doll eller en kul nyckelring!

 

Gunilla Green
2013-05-06

Fair Trade-marknad 11 maj i Malmö

Det börjar bli en tradition, Fair Trade-marknaden i Folkets Park i Malmö på World Fair Trade Day! I år infaller vår egen högtidsdag lördag 11 maj. Tack Malmö Fair Trade City för att ni  jobbar så hårt för att Fair Trade ska synas för hela staden!

Det kommer att bjudas på kaffe och choklad, och jag har med vårens nyheter och gamla favoriter till marknaden.

Marknaden håller på mellan kl 11 och 15. Välkomna!

Gunilla Green
2013-04-26

Nya smaker på ingång!

The House of Fair Trade har tagit in tre nya smaker i sitt Divinechokladsortiment som alla är på väg till butiken. Här ser du en ny variant, mjölkchoklad med toffee och havssalt! I 100-gramskakor kommer även mörk choklad med chili och apelsin och i den mindre varianten finns en mjölkchoklad med kolakräm. Dessutom finns numera min favorit mörk choklad med ingefära och apelsin i liten bit. Jag längtar till jag får varorna!

 

Gunilla Green
2013-04-18

Mörk choklad Eguale snart i lager!

Eguale mörk choklad 70% är till min stora glädje en favorit hos många, och beställs i stora lass! Den är både Fairtrade-märkt och KRAV-märkt och helt utan tillsatser.
Just nu är den slut, men i vecka 16 finns den i lager igen. Välkommen då med din beställning!

Gunilla Green
2013-04-09

Internationella kvinnodagen 8 mars

En av World Fair Trade Organizations (WFTO) 10 principer för rättvis handel handlar om jämställdhet, att det in te får lova att förekomma diskriminering.

Många Fair Trade-producenter är kvinnor. Genom att de är medlemmar i kooperativ och/eller WFTO så får de tillgång till världsmarknaden och får därigenom möjlighet att försörja sig på egen hand och kan ge sina barn utbildning.

Här i webshopen hittar du Fair Monkeys sjalar och smycken från kvinnokooperativ i Guatemala. Hos Kuapa Kokoo, som odlar kakaon till Divine-chokladen, har Fairtrade-premien använts till att lära kvinnogrupper att trycka batiktyg så att de får en inkomst även utanför skördesäsong. Hos Action Bag i Bangladesh vittnar kvinnor om en ökad självkänsla och glädjen i att kunna ge sina barn en bättre framtid.

Gunilla Green
2013-03-07

Eguale-kaffe på väg!

Äntligen är det lite kaffe på väg in i sortimentet! Lyxigt Eguale-kaffe från Sackeus kommer i två smaker: Eguale UCIRI Single Origin och Eguale Esperanza Dominicana Single Origin. De har ju superfina förpackningar och blir perfekta presenter!

Eguale Earl Grey påste i handflätade palmbladsaskar kommer också. Ekologiskt och Fairtrade. Finfin present här med!

 

 

Gunilla Green
2013-01-08

Green & grejerna & bloggen!

Jag som driver Green & grejerna, hur tänker jag kring konsumtion och mina vardagsval? Vilka för och emot går igenom mitt huvud innan jag fattar beslut?

Jag är övertygad om att vi är många som vill fatta de "rätta" besluten för att vara ekoreko-konsumenter och samtidigt så är det ibland så svårt. Följ med mig i min vardag, och berätta gärna för mig hur du resonerar!

http://greenochgrejerna.wordpress.com/

Gunilla Green
2013-01-06

Påfyllning i butiken

I slutet av veckan (v 48) fylls det på i butiken med fler fina mjuka djur från Selyn:

Krokodil och lejon i brokiga tyger, mobiler (att hänga upp) med spännande ljud i varje fot och så svenska kafferepskakor i bomull! 

Jag får även in de populära tvålarna från Palam, nu med kanel och sandelträdoft,  julröda grytunderlägg i jute och - så klart - en massa mer choklad!

2012-11-27

Julen närmar sig!

Jul på Slottet 2012

Söndagen den 2 december är det dags för traditionsenlig julmarknad på Malmöhus slott i Malmö. Green & grejerna finns på plats, redo att förse dig med rättvisa julklappar!

Öppet kl 11-17. Fri entré!

(Tänk på att det inte finns någon bankomat på området, och jag tar endast kontant betalning!)

Gunilla Green
2012-11-06

Världsrekord i fika

Fairtrade Challenge 2012 hoppades på att få så många fikadeltagare som möjligt att välja Fairtrade! Tidigare vinnaren Tyskland fick förra året ihop 450 000 fikare, och i år var vi fler i Sverige som valde Fair Trade. Läs mer på fairtrade.se.

 

Det här var en dags fika där vi var många som drack och åt av Fairtrade-varor. Nu fortsätter vi tillsammans att välja Fairtrade årets övriga dagar! Kampen mot fattigdomen i världen är fortfarande lika viktig.

 

 

Gunilla Green
2012-10-22

Fairtrade Fokus

Fairtrade Fokus

Kampanjen satsar på att öka medvetenheten om Fairtrade runt om i landet. Vi är många som sätter fokus på Fairtrade: butiker, leverantörer, caféer, ambassadörer, medlemsorganisationer.

Den 18 oktober är datuemt för den stora fikadagen: Fairtrade Challenge!

Läs mer om kampanjen här.

2012-10-13

Fighters från förr - i Camino

Här hittar du intervjun:

http://www.caminomagasin.se/bloggar/caroline-petersson/smakprov-ur-camino-nr-27-fighters-fran-forr

Du vet väl att Green & grejerna är Camino-vän? Camino "sprider berättelser om en grönare, godare och skönare framtid" och Caminovännerna är ekoreko-företag som delar Caminos värderingar.

Gunilla Green
2012-06-06

Malmö är Sveriges Fairtrade City-huvudstad 2012!

Läs mer på Fairtrade Sverige om alla steg som tas i landet för Fairtrade och vad som gör Malmö extra bra!

Gunilla Green
2012-05-11

World Fair Trade Day 12 maj

I Malmö hittar du Green & grejerna på marknaden med gott samvete i Folkets Park kl 10-15.

Gunilla Green
2012-05-01

Fair Monkey-inspiration

Idag har jag varit och hälsat på Fair Monkey i Våxtorp och njutit av alla färger!
Fair Monkey erbjuder fantastiskt hantverk från Guatemala.

"För otaliga mayakvinnor i det fattiga höglandet, är midjevävning den huvudsakliga eller enda inkomstkälla. Den utgör också den tråd som binder dessa kvinnor till kulturarvet av deras folk. (...) Då mayakvinnorna ingår i ett kooperativ får de tre gånger så hög lön för sina produkter jämfört med om de själva sålde sina varor på den lokala marknaden. 80 % av varans värde går direkt tillbaka till producenten och 20 % tillfaller kooperativet för att bekosta utbildningar, bussbiljetter till mötena för medlemmarna och andra gemensamma aktiviteter inom kooperativet."
Läs mer på deras nya fina sida: http://www.fairmonkey.se/

Här hos Green & grejerna får du 50% rabatt på alla sjalar t.o.m. nästa söndag 22 april!

Gunilla Green
2012-04-14

Afrikagrupperna

Ja, vad roligt! Afrikagrupperna tycker att det ska vara lätt att handla rättvist producerade varor, och det är ju just det som är meningen med Green & grejerna. Var du än bor i landet så ska du ha möjlighet att konsumera med eftertanke.

Som medlem i Afrikagrupperna får du 10% rabatt på hela sortimentet (dock inte eventuella kampanjvaror). Skriv in ditt medlemsnummer i kundvagnen i rutan kampanjkod.

Är du medlem och har frågor? Hör av dig till gunilla@greenochgrejerna.com.  

Green & grejerna
2012-03-31

Pressmeddelande

Pressmeddelande den 5 mars 2012:

Fair Trade i ny klädsel!

Lördagen den 10 mars är det premiär för Green & grejernas nya butiksprofil med ny logotyp och nytt informationsmaterial. Premiären är en del av en nationell lansering, där flera Fair Trade-återförsäljare runt om i landet samlas under en gemensam profil för att synliggöra Fair Trade.

Green & grejerna (www.greenochgrejerna.com) är en del av Fair Trade-rörelsen som länge har arbetat för att öka medvetenheten om arbetsvillkoren för producenter runt om i världen. Genom att sälja deras varor och informera om handelsvillkoren, har butiken bidragit till att förbättra den ekonomiska och sociala situationen för små producenter runt om i världen.

Arbetet med att ta fram en ny profil har pågått under ledning av den nationella medlems-organisationen Fair Trade Återförsäljarna. Ny fräsch logotyp och grafisk profil har tagits fram där Fair Trade och dess värderingar ska synas tydligare.

Lördagen den 10 mars firas med premiärerbjudanden och naturligtvis följer godbitar med i leveranserna!

Vad innebär förändringen för konsumenterna?

- Vi erbjuder ett urval av smakfulla Fair Trade-produkter som du endast hittar i en Fair Trade Shop. Med gemensamma presentkort och gemensam hemsida kommer det att bli lättare för dig som kund att kunna hitta och handla Fair Trade oavsett var i landet du bor!

Gunilla Green, Green & grejerna

Varför genomför ni den här förändringen?

- Det handlar om att samla oss under det internationellt etablerade begreppet för rättvis handel nämligen Fair Trade. Vi vill med en gemensam logga och profil visa att vi är en del av den internationella Fair Trade-rörelsen.

Bertil Högberg, ordförande för Fair Trade Återförsäljarna.

 

Kontakta:

Gunilla Green
Telefon: 0733-99 45 13
Mail: gunilla@greenochgrejerna.com

Bertil Högberg,
ordförande för Fair Trade Återförsäljarna
Telefon: 0706-221611
Mail: ordforande@fairtradeorg.se 

Fair Trade Återförsäljarna är en rikstäckande medlemsorganisation för återförsäljare av Fair Trade produkter i Sverige. Utifrån gemensamma kriterier för Fair Trade samverkar självständiga aktörer i denna riksförening. Målet är att öka försäljningen av och säkra marknaden för varor från småskalig produktion i Latinamerika, Afrika och Asien. Läs mer på fairtradeorg.se.

Green & grejerna
2012-03-05

Lansering Fair Trade Shop

Lördag 10 mars 2012 lanseras Fair Trade Shop!

Världsbutikerna Green & grejerna (Sveriges enda världsbutik på nätet!), Globalen i Uppsala, Hela Världen i Laholm, Världsbutiken i Linköping och Världsbutiken i Norrköping byter namn och kostym och blir Fair Trade Shop. Det som blir bra för dig som kund är bl.a. att vi kommer att ha gemensamma varulanseringar med bra priser, gemensamma presentkort som gäller i alla butikerna, gemensam hemsida, www.fairtradeshop.se, och stor kunskap om Fair Trade.

Den 10 mars hittar du bra erbjudanden i butikerna och säkert provsmakning i de fysiska butikerna!

Green & grejerna
2012-02-28

Etisk hudvård

Beställa en större mängd?


Om du vill beställa en större mängd av någon vara, kanske till ditt företag eller organisation, så går det oftast att ordna! Maila mig på gunilla@fairtradeshop.se och tala om vad du önskar, så ser jag om det finns i lager hos leverantören.

Det här gillar andra kunder:

Hållbar inredning

Klimatsmart

Korgar från WomenCraft