Nyheter RSS för Nyheter

Pride-prydnader

Smycken i regnbågsfärger
2017-07-14

Rea på cykelkorgar

Upp till halva priset på cykelkorgar
2017-06-21

Payson


Fysisk butik i Malmö

Du hittar Green & grejerna hos Green Stories, Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö

Golden Palm

Golden Palm tillverkar träleksaker och startades 1985 med syftet att förbättra villkoren för de hundratals hantverkare som bor i Gampaha området utanför Colombo.

Golden Palm bistår med marknadsföring, distribution och försäljning av målat trähantverk. Dessa produceras i verkstäder som sysselsätter 125 personer. All vinst återinvesteras i verksamheten, genom  t.ex. nya verktyg, faciliteter och fler arbetstillfällen. Mer än 80% av de anställda är kvinnor. Genom sin inkomst kan de komplettera familjens inkomster och förbättra sin levnadsstandard. Golden Palm och deras partners betalar producenterna i förskott. De levererar råvaror och ser till att arbetstagarna får en rättvis lön. De som jobbar på Golden Palm får gratis sjukvård och subventionerade måltider. De har ockstå fått möjlighet att renovera sina hus. Deras barn ges tillgång till extra utbildning i t ex engelska.

"Till alla de människor som hjälper oss säger vi: fortsätt med att hjälpa oss eftersom vi behöver ert stöd. Handeln är den bästa formen av stöd och det lockar fram självkänslan hos en individ för att få dem att stå på egna fötter."
Ravi Jayawardena, Golden Palm, Sri Lanka.

Källa: The House of Fair Trade, www.housefairtrade.se

Träleksakerna från Golden Palm som du hittar här hos Green & grejerna är tillverkade av gummiträ. Gummiträdet (Caoutchouc) kommer ursprungligen från Latinamerika och blev introducerat i Sri Lanka runt 1870 av den dåvarande kolonialmakten Storbritannien. Saven från trädet, som också kallas latex, är basen i alla gummiprodukter. Virket från gummiträdet som används i träleksakerna, torkas först så att fuktigheten minskar till mellan 10-12% innan man börjar arbeta med träet. Efter att man målat leksakerna med giftfria färger lägger man på ett lager av giftfri lack. Virket som träleksakerna görs av är FSC-certifierat. Alla leksakerna är CE-märkta vilket innebär att de är testade för alla lagar som gäller för leksaker inom EU.

Fiskespel med magnet. FSC-certifierat trä
389 kr
Fiskespel med magnet. FSC-certifierat trä
299 kr
Sänkt pris! FSC-certifierat trä
110 kr

Etisk hudvård

Beställa en större mängd?


Om du vill beställa en större mängd av någon vara, kanske till ditt företag eller organisation, så går det oftast att ordna! Maila mig på gunilla@fairtradeshop.se och tala om vad du önskar, så ser jag om det finns i lager hos leverantören.

Det här gillar andra kunder:

Hållbar inredning

Klimatsmart

Korgar från WomenCraft