Nyheter RSS för Nyheter

Pride-prydnader

Smycken i regnbågsfärger
2017-07-14

Rea på cykelkorgar

Upp till halva priset på cykelkorgar
2017-06-21

Payson


Fysisk butik i Malmö

Du hittar Green & grejerna hos Green Stories, Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö

Palam


"Det största Palam har gett oss är värdighet och självständighet, vi kan bestämma vår egen framtid!" 

Palam Rural Centre startade redan 1978 som ett projekt för att stödja kastlösa läderarbetare i Södra Indien. Läderarbetarna var skickliga på sitt hantverk men på grund av sin låga status var de fattiga, marginaliserade och ofta analfabeter. Genom Palam fick de en möjlighet till långsiktig försörjning.

Under 1980-talet flyttade många multinationella företag sin produktion till Indien och slog ut landets ursprungliga hantverksproducenter. Det blev svårt att hitta marknader för läderprodukterna och Palam lade istället om sin verksamhet och började producera tvålar.


                  De väldoftande tvålarna tillverkas av lokalproducerade vegetabiliska oljor och har blivit en försäljningssuccé.

Idag försörjer tvåltillverkningen ungefär 150 personer med familjer. Verksamheten drivs som ett demokratiskt kooperativ och når ut till de fattiga i regionen, oavsett kast. Tack vare försäljningen av tvålarna har man köpt mark och hus åt hantverkarna, och byggt en vårdcentral och en skola. Pengarna går också till sociala program, räntefria lån, utbildning, pensioner och hälsovårdsprogram för de anställda. Många av barnen tilll Palams producenter i första och andra generationen har utbildat sig till lärare, sjuksköterskor och revisorer. De unga tar tillbaka kunskapen in i organisationen och fortsätter att utveckla verksamheten.


             Tack vare Palams insatser kan de bryta de mönster som kastsystemet och fattigdomen har skapat.

Handgjord tvål från Indien
39 kr
Handgjord tvål från Indien
39 kr
"Byns läkemedel"
39 kr
Handgjord tvål från Indien
39 kr
Favorittvålen
39 kr

Etisk hudvård

Beställa en större mängd?


Om du vill beställa en större mängd av någon vara, kanske till ditt företag eller organisation, så går det oftast att ordna! Maila mig på gunilla@fairtradeshop.se och tala om vad du önskar, så ser jag om det finns i lager hos leverantören.

Det här gillar andra kunder:

Hållbar inredning

Klimatsmart

Korgar från WomenCraft