Nyheter RSS för Nyheter

Pride-prydnader

Smycken i regnbågsfärger
2017-07-14

Rea på cykelkorgar

Upp till halva priset på cykelkorgar
2017-06-21

Payson


Fysisk butik i Malmö

Du hittar Green & grejerna hos Green Stories, Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö

Selyn

Selyn har avtal med 800 vävare från byar i norra och östra Sri Lanka och
fungerar som en central fabrik där man paketerar och säljer. Detta förhindrar att fler familjer måste flytta in till städerna för att kunna försörja sig där de hamnar i slumområden. Nu stannar välståndet istället i byarna. En av förmånerna hantverkarna har är möjligheten att få fria lån som kan användas till deras verksamhet, hemmet eller annat som familjen behöver. Många småproducenter har annars svårt att leva upp till kraven för att kunna få ett banklån. De som arbetar på Selyn har också möjlighet att vidareutbilda sig och de heltidsanställda har en sjukförsäkring för sig och sina familjer.

Medarbetare från the House of Fair Trade i Göteborg har besökt Selyns fabrik på Sri Lanka och kan berätta om handgjorda leksaker tillverkade av hög kvalité. Från bomull till tyg tar det 48 timmar och under den tiden har många händer arbetat med tyget. Tack vare att det är producerat helt för hand får många människor möjlighet att försörja sig i produktionen!

Färgerna köps från Tyskland för att hålla EU-standard. Fabriken har ett eget reningsverk och vattnet återanvänds till odlingar

Favorit i världsbutikerna!
125 kr
Stor och kramgo!
279 kr
Gör bilfärden skönare!
95 kr
Mjuk boll för inomhuslek
129 kr
Tillverkade i bomull
189 kr
Möss med osthus
379 kr
Mjukdjur från Sri Lanka
149 kr
En go' liten gris!
215 kr
Mjukdjur från Sri Lanka
145 kr
Stor och söt mus
249 kr
Selyn
89 kr
Mjukdjur från Sri Lanka
189 kr
Miljövänliga färger
229 kr

Etisk hudvård

Beställa en större mängd?


Om du vill beställa en större mängd av någon vara, kanske till ditt företag eller organisation, så går det oftast att ordna! Maila mig på gunilla@fairtradeshop.se och tala om vad du önskar, så ser jag om det finns i lager hos leverantören.

Det här gillar andra kunder:

Hållbar inredning

Klimatsmart

Korgar från WomenCraft