Nyheter RSS för Nyheter

Pride-prydnader

Smycken i regnbågsfärger
2017-07-14

Rea på cykelkorgar

Upp till halva priset på cykelkorgar
2017-06-21

Payson


Fysisk butik i Malmö

Du hittar Green & grejerna hos Green Stories, Jörgen Ankersgatan 12 i Malmö

Green & grejerna är Sveriges första Fair Trade Shop på nätet!

 

Som Fair Trade Shop är butiken medlem i den nationella föreningen Organisationen Fair Trade Återförsäljarna.

”Organisationen Fair Trade Återförsäljarna arbetar enligt de principer för rättvis handel som man har enats kring inom World Fair Trade Organization. Genom informationsspridning och opinionsbildning verkar världsbutikerna för en ökad medvetenhet om rättvis handel och en rättvisare global handel (...). Genom att handla i en världsbutik får du inte bara en bra produkt, din handling bidrar också direkt till att människor får en värdigare inkomst. Omkring 5 miljoner människor i världen gynnas av den rättvisa handeln."

  

Kriterier för Fair Trade Shop

♦ Butiken förbinder sig att genom sitt syfte och sina stadgar, informationsmaterial och aktioner arbeta för WFTO:s principer för rättvis handel.

♦ Butikens huvudsyfte är att arbeta för rättvis handel. Rättvist handlade produkter ska därför utgöra minst 85 % av omsättningen i en Fair Trade Shop och butiken ska ha ett brett sortiment av rättvist handlade produkter.

♦ Butiken strävar efter att vara en bra marknadsplats för producenter och lägger stor vikt vid butikens utseende, varornas presentation samt personalens attityder och kunskaper.

♦ Butiken informerar allmänheten om sina mål, produkternas ursprung, producenterna och världshandeln. Den stöder aktioner och kampanjer till stöd för en förbättrad situation för producenterna och försöker påverka nationella och internationella politiska beslut i en för producenterna positiv riktning.

♦ Butiken bör investera sin vinst i rörelsen för rättvis handel.I Sverige finns idag åtta Fair Trade Shop: i Borås, Laholm, Linköping, Norrköping, Trollhättan, Uddevalla, Uppsala och Green & grejerna på webben/i Malmö. Vi har ett gemensamt bassortiment, gemensamma presentkort som du kan använda i alla butiker och en gemensam hemsida www.fairtradeshop.se.

 Som rättvist handlat räknas varor från WFTO-medlemmar, Fairtrade-märkta varor samt importörer som godkänts av Organisationen Fair Trade Återförsäljarna eller annan WFTO-medlem. Green & grejerna köper in varor från:

- The House of Fair Trade (medlem i WFTO)
- Sackeus (medlem i WFTO)
- Fair Monkey (medlem i WFTO)
- Manumit (erkänd Fair Trade-importör genom the British Association for Fair Trade Shops - BAFTS, medlem i WFTO)
- North & South Fair Trade (medlem i WFTO)
- BabyNord (ekologiska barnprodukter som är tillverkade enligt Fair Trade-principer)
- Biofood (Fairtrade-märkta livsmedel)

Jag vill kunna erbjuda så många olika produkter som möjligt och väljer därför att istället köpa in ett mindre antal av varje vara. Om du vill köpa större mängder av någon vara, tex till ditt företag eller förening, så brukar det kunna gå att ordna. Kontakta mig på gunilla@greenochgrejerna.com och berätta om dina önskemål!

 

♥ Hos Green & grejerna är 100% av varorna rättvist handlade!

Etisk hudvård

Beställa en större mängd?


Om du vill beställa en större mängd av någon vara, kanske till ditt företag eller organisation, så går det oftast att ordna! Maila mig på gunilla@fairtradeshop.se och tala om vad du önskar, så ser jag om det finns i lager hos leverantören.

Det här gillar andra kunder:

Hållbar inredning

Klimatsmart

Korgar från WomenCraft